תחום האירועים התקדם והשתכלל רבות בשנים האחרונות ולכן כבר אינו מבוסס אך ורק על הגשת קישים ובירה. המארחים מצפים ממארגן האירוע להשקיע ברמת הקונספט, עד לפרטים הקטנים, שבסופו של דבר יכולים לבנות או להרוס את האירוע. אחד המוטיבים החביבים והקלים ביותר ליישום בעולם עיצוב האירועים הוא המוטיב הכפרי, הטבעי או Rustic בלשון הגויים. מדוע מדובר בפתרון פשוט? משום שהוא מבוסס על אלמנטים קטנים שכל אחד יכול להשיג וגם מתאים באופן אוניברסלי לכל עונות השנה, עם צורך לבצע התאמות קטנות בלבד מעונה לעונה.

פרויקטים של DIY

מה שכיף באירועים בהשראה כפרית הוא שלא צריך לקנות הכל מן המוכן, אלא יש פריטים עיצוביים שאפשר לאלתר בבית. לא, זה לא נעשה רק מטעמי חיסכון, אלא בעיקר מטעמי יצירתיות ורצון להטביע חותם באירוע. צנצנות ממוחזרות ובקבוקי בירה ריקים יכולים להפוך למעמדים עבור סידור הפרחים באירוע. אם תצליחו למצוא קופסאות פח במראה רטרו, מה טוב, אלו בדרך כלל הופכים למעמדי הפרחים הססגוניים ביותר.


קולאז': עיצוב שולחן. קרדיט: shutterstock

בד היוטה צפוי לשמש אתכם הרבה, בעיקר עבור המפות. אם אתם לא נמנים על חובבי היוטה, גם מפות לבנות עשויות לעבוד, העיקר לשמור על קווים כמה שיותר נקיים ומחוברים לטבע (מפות קרושה או מפות תחרה גם יעבדו יופי). חשוב מאוד שיהיו כמה שיותר אלמנטים הקשורים בעץ באירוע ולכן אם יש אפשרות להשיג מעמדי נרות או עששיות במראה דמוי עץ, זה יהיה נהדר.

 חשוב שתנסו לחשוב על האירוע עד לרמה של הפרטים הקטנים ביותר כדי לשמור על אותנטיות. אם הדפסתם תפריטי אוכל לכבוד האירוע, חשוב מאוד שהם יהיו מעוצבים בגוונים השולטים של המקום. את התפריטים אפשר להדק למפיות, גם הן בגוון טבעי, באמצעות חוט איכרים כדי להוסיף אמינות לעיצוב. גם את הסכו"ם אפשר לעטוף בבד יוטה או לקשור עם חוט איכרים ועם עיטור קטן.

 לא להשתולל עם הצבעים

להבדיל מאירועים אחרים שהקלף המכריע בהם הוא עניין הצבעוניות, כאן כדאי להתרחק ממנה כמה שיותר, מכיוון וזו עלולה לשדר משהו המוני שלא תרצו באירוע שלכם. חשבו על מוטיבים של צבעי אדמה וגם בעת בחירת סידורי הפרחים עצמם. ודאו שאתם בוחרים בגוונים עדינים ורכים. הגוונים הדומיננטיים היחידים שעלולים להתאים לאירוע כפרי הם הצהוב והכתום, שמשדרים חמימות המתאימה לאירועים בסגנון.

כדי להוסיף עומק מעניין לעיצוב, תוכלו לתלות (רלוונטי בעיקר אם זה מקום סגור) דגלוני תחרה או יוטה מצד לצד ולהעמיד על השולחנות אותיות עץ גדולות בצבע טבעי או לבן. אם תרצו להשלים את החיבור עם אמא טבע, תוכלו להציב באזורים רנדומאליים באירוע קרשי חיתוך עם מיטב הפירות והירקות של העונה (רק הפוטוגניים כמובן).

מה אוכלים?

מבחינת מזון, תופתעו לגלות שפלטת הצבעים שלכם תוכל לשמש אתכם גם כאן בתור קו מנחה: בתור מנה ראשונה ניתן להגיש סוגי גבינות שונות יחד עם ריבות ולחמים. בתור מנה עיקרית ניתן להגיש תבשילים וקדירות, גם הם בצבעים הדומיננטיים באירוע. מרקים עשירים יתקבלו בברכה ויתכתבו עם טון האירוע בעונה המתאימה. נסו לחשוב על טוטאל לוק ברמת הכלים ולבחור כלי מטבח במראה של פעם, כאלה שמוחבאים היטב במטבח של אמא.

דרך נהדרת לסיים אירוע באווירה כפרית ולהשאיר את האורחים עם טעם מתוק בפה (תרתי משמע),  היא באמצעות צנצנת קונפיטורה אישית אותה תעטפו שוב ביוטה או בד משובץ באווירת פיקניק. איך מכינים הקדשה אישית לכל אורח? פשוט מאוד: מדפיסים את שמו ואת תאריך האירוע על פתקית ומצמידים אותה למכסה של הקונפיטורה באמצעות חוט איכרים.


קולאז': ניחוחות של בית בכפר. קרדיט: shutterstock


לכו עם אווירת הפיקניק עד הסוף

אם האירוע נערך בחוץ ויש לכם אפשרות ללכת עם אווירת הפיקניק עד הסוף, אנו מציעים שתעשו זאת ותוסיפו כמה שיותר אותנטיות לאירוע: מזוודות פיקניק שנערמות אחת על השנייה, בדי משבצות אדום - לבן כמו של פעם ואפילו אופני טיולים או טרקטור שעומד יוכלו ליצור תחושה שהאורחים נמצאים באסם בפרברי ארה"ב השמרנית.

השקיעו גם בעצמכם

לא תוכלו להשלים את אווירת האירוח הכפרית אם אתם, בתור המאחרים והמנצחים על ההפקה, תיראו מוזנחים או תלושים מהמוטיב של המסיבה. לכן, מומלץ להשלים את העיצוב גם מבחינה אופנתית ואפילו להמליץ לאורחים שלכם לנהוג כמוכם. מה זה אומר? שמלות לבנות תמיד יתקבלו בשמחה, כמו גם צמות קלועות כדרך אגב, פרחים לבנים ואפילו זרים. מי שמרגישה שמדובר באופציה "חתונתית" מדי, יכולה לבחור בשמלה בגוון ניטראלי או אפילו ללכת על מראה של חולצה מכופתרת משובצת עם מכנסיים שחורים. לגברים, לעומת זאת, מצפה עבודה פשוטה יותר והיא לא כוללת שום כובע קאובוי: אלה יכולים להסתפק בחולצת ג'ינס עם מכנסי קאמל חתיכיים ומגפיים תואמים.


קולאז': נערת הכפר. קרדיט: shutterstock