דברים שרואים משם לא רואים מכאן. אילוסטרציה: shutterstock

לאחר תקופה ארוכה שבה תכשיטי דמויי הווינטג', אלה הזהובים, הענוגים והפנינתיים, שלטו ביד רמה בשוק המקומי, הגיעה סוף סוף השעה לפנות את מקומם לטובת תכשיטי האוברסייז, המאסיביים, שנוכחותם אינה משתמעת לשתי פנים.

בעוד שהקטגוריה הראשונה מתאימה לבחורה העדינה, הנחבאת אל הכלים, זו שלא רוצה ללבוש הצהרות גדולות מדי או למשוך תשומת לב בנוף המקומי, על הקטגורייה השניה כבר נמנית קבוצת נשים חזקות, מגובשות וכאלה שלא חוששות ללבוש מעט צבע ופלסטיק בריש גלי, לעיניי כולם, כי מה יש?

משב רוח מן העבר

חכמנו כבר אמרו שכל הטרנדים חוזרים אלינו מהעבר, וכך גם קורה עם טרנד תכשיטי האוברסייז. אמנם נוח לזהות את התכשיטים העדינים, אלה שמלכתחילה מוגדרים כתכשיטי רטרו, עם אופנת העבר, אבל מי שזוכרת את שנות ה-70', בין אם במציאות או באמצעות תמונות ממגזינים, בוודאי יודעת, שבשנים הללו נהגו להתהלך עם תכשיטי פלסטיק ותכשיטי עץ מאסיביים.

בשנות ה-80' אמנם קיבלו התכשיטים את הטוויסט הצעקני שאפיין את כל אופנת העשור הזה, ובכל זאת, אופנת תכשיטי האוברסייז כיכבה בכבוד גם באייטיז, עד שגוועה ופינתה לבסוף את מקומה לטובת תכשיטיה של אותה בחורה נוגה.

ואז הגיע אלבר אלבז

אז עם כל הכבוד להיסטוריה, הרי שטרנדים מקבלים את האישרור הסופי, רק אחרי שגדולי המעצבים טורחים להחיות אותם מהמתים. אלה היו בתי האופנה "לאנווין" ו"מארני", שהעלו את תכשיטי האוברסייז בעלי הנוכחות על המסלול, ואלו הצליחו לגנוב את כל ההצגה.



חוזרים מהאייטיז. היידן פנטיר, כוכבת ה"גיבורים" shutterstock

התכשיטים הפכו לסימן ההיכר של שניהם, בעוד אלו של "לאנווין" התאפיינו בקו נשי ומצועצע יותר, כיאה לעיצוביו של אלבר אלבז, נחשבו "מארני" לאורבניים ופאנקיים יותר. כך או כך, גדודי מעריצות מוכנות לרמוס ולשבור את כל העומד בדרכן, כדי להניח ידן על תכשיט מעוצב כמו זה, או לפחות בווריאציה הצ'יפית יותר, כמו למשל בשילוב בין  "לאנווין" לרשת "H&M".

כל העולם שרשרת


לא די בשני בתי אופנה, גם אם אלו הגדולים והמשפיעים בעולם, כדי לעצב טרנד. רק בשנה החולפת, שרשראות האוברסייז הצליחו למקם עצמן בתור מגמה של ממש, כזו שלא ניתן להתעלם ממנה, ולו מפאת גודלה הפיזי.

מעצבים כמו "כריסטיאן דיור", "קתרין מלדרינו", "מוסקינו צ'יפ אנד שיק", "ארמאני" ועוד רבים וטובים, כאלה שתכשיטי אוברסייז לא היוו את הלחם והחמאה שלהם עד כה, החליטו לקפוץ פתאום על עגלת הטרנדים, כאשר "מארני" ו"לאנווין" הם כמובן קברניטיה הגאים.

לא על השרשרת לבדה


כמובן שלא הגיוני שנענוד על עצמנו שרשרת אוברסייז ובשאר מחלקות האבזור נשמור על קו סולידי ומאופק יותר, הו לא. לא לשם כך הגו גדולי מומחי האופנה את קונספט הטוטאל לוק, וציוו עלינו להתאבזר באוברסייז מכף רגל ועד ראש, או לפחות מכיוון האצבעות ועד האוזניים.

כך החלו להגיח לא רק שרשראות האוברסייז, אלא גם הטבעות האסטרונומיות, הצמידים המאסיביים ואפילו העגילים העצומים, מהסוג שניתן רק לדמיין מה רב הכאב שהם מסבים לתנוכי האוזניים העדינים.

אין בנמצא קו אחיד שמאפיין את כלל עיצובי האוברסייז, ולמעשה המכנה המשותף העיקרי ביניהם הוא כאמור הגודל. חלקם מתאפיינים בקו גיאומטרי ברוח הארט דקו, אחרים מאופיינים בהדפסים שבטיים, ואילו חלקם מזכירים את בצבעוניותם העזה את רוח האייטיז. חומרי הגלם גם הם מגוונים מאוד, ועשויים לנוע מחומרים אורגניים כמו עצים למיניהם ועד לסוגים שונים של בדים, מתכות ופלסטיק.

השאירה את התיק בבית.
ג'יליאן אנדרסון (תיקים באפילה) shutterstock


איך לובשים את זה?

האמיצות שביניכן, אלה שלא רואות את ענידתן של שרשראות הענק על הצוואר כאמירה מספיק חריפה, יכולות לחדד אותה אף יותר באמצעות שילוב בין גוונים או פרינטים מתנגשים. אתן, הרגועות יותר, אלה שרוצות להוסיף טוויסט מעניין לתלבושת, יכולות לבחור בפריטי לבוש מונוכרומטיים, שגובלים בבייסיק ולאפשר לשרשרת להיות הכוכבת  של ההצגה (ובצדק).

מאחר והמבחר של השרשראות רב כל כך, ניתן להתאים אותן כמעט לכל אירוע או מטרה, אפילו ליום עבודה במשרד. כמובן שראוי לסייג ולומר כי רק במקומות עבודה מעט יותר ליברליים, שרשראות מהסוג הזה תתקבלנה בברכה, שכן במקומות שמרניים, יתכן שלא יראו בעין יפה את השרשרת המאסיבית התלויה על צווארה של העובדת.

באמצעות השרשרת, ניתן לשדרג בקלות כל הופעה בנאלית, מהסוג שחסר לה מעט אבק כוכבים כדי לנצנץ ולזהור, וגם להפוך בקלות הופעה יומיומית להופעה שניתן ללבוש גם בערב. יש משהו בשרשרת הזו שמוסיף תחכום להופעה, ומראה שהמתלבשת השקיעה מחשבה במה שלבשה וחשבה כיצד השרשרת או התכשיט האחר יתרמו למראה הסופי.

ומה עם הסטיילינג?


תכשיטים עדינים אינם יוצרים סטיילינג, אך בניגוד אליהם, תכשיטים מאסיביים יכולים לתרום להופעה הכללית ולשנותה, כך שבהחלט ניתן לקבוע שתכשיטי האוברסייז הם אקססוריז שלובשים ולא רק עונדים.

תכשיטי אוברסייז מטבעם מושכים מאד את העין, ולכן מי שמשכילה לעשות שימוש נבון בעובדה הזו, יכולה לגרום לעיניים המשוטטות להימשך לאזוריה החינניים ובכך להעלים את האזורים הבעייתיים יותר מעין הציבור. מי שבורכה בדקולטה נדיב לדוגמה, אך גם עם בטן שובבה, יכולה לענוד תכשיט אוברסייז מאסיבי ובכך לאזן את מבנה הגוף.

על אותו משקל, מי שניחנה בפנים יפות, יכולה למשוך את העין לשם באמצעות עגילים מאסיביים, מי שמציגה מניקור מטופח יכולה לענוד צמיד אוברסייז או טבעת גדולה. תכשיטי האוברסייז יכולים גם להזיק במידה ונעשה סטיילינג לא נכון, ובהתאם לכך, לבחורות בעלות מבנה פטיט, מומלץ להימנע משרשראות אוברסייז ומאקססוריז עצומים, שכן  אלו עלולים ליצור דיספרופורציה ביחס למבנה הגוף הזעיר.


אצבע אלוהים. ג'יל הנסי shutterstock

כאן כדי להישאר?

מי ששואלת את עצמה, האם יש טעם להשקיע בפיס שסביר להניח שלא ידעו להעריך את גאונותו בעוד כמה שנים, יכולה להסיר דאגה מלבה, שכן תכשיטי האוברסייז כבר הוכיחו את עקשנותם ואת יכולתם לחזור ללב הקונצנזוס לא רק שנה אחרי שנה, אלא אף לשוב בכל עשור מחדש (או לפחות כל כמה עשורים).

השאלה האמתית היא, האם תהיו אמיצות מספיק כדי לצאת מהבית עם שרשרת בצורת צדף מאסיבי או עם שרשרת גיאומטרית עצומה? במידה ואתן מהנהנות לשלילה, דעו שתמיד תוכלו למצוא פתרון ביניים, כזה שלא דורש שתסתובבו עם שלט ניאון הזועק 'הסתכלו עליי'.